05/07/2024

Team TOC Delivery Partner bij 2025 European Para Youth Games in Turkije

Goalball EPC TB 10082023 040 HIGHRES

Istanbul is door het Europees Paralympisch Comité aangewezen als gaststad voor de 2025 European Para Youth Games (EPYG), waarbij Team TOC is betrokken als delivery partner. Het voorlopige programma bevat atletiek, rolstoelbasketbal, boccia, goalball, para judo, zwemmen, schietsport, para taekwondo en tafeltennis. Istanbul zal ongeveer 1.500 atleten en staff verwelkomen.

Met onze expertise in het organiseren van Paralympische sportevenementen, opgedaan tijdens de European Para Championships en eerdere parasport events in Nederland, ondersteunen we het European Paralympic Committee en het LOC bij het realiseren van een topevent.

Lees hieronder het persbericht:

De stad Istanbul, Turkije, is door het Europees Paralympisch Comité aangewezen als gastheer voor de Europese Para Jeugdspelen (EPYG) van 2025. De multisportcompetitie zal naar verwachting ongeveer 1.500 atleten, coaches en ondersteunend personeel aantrekken naar Istanbul in de zomer van 2025.

Het Nationaal Paralympisch Comité (NPC) van Turkije is klaar en enthousiast om negen sporten te organiseren op de Cebeci Sportlocatie in het hart van de stad voor een Spelen die zullen bijdragen aan een nieuw tijdperk voor de ontwikkeling en impact van Parasport in heel Europa. Het voorlopige programma omvat atletiek, rolstoelbasketbal, boccia, goalball, para judo, zwemmen, shooting para sport, para taekwondo en tafeltennis. Demonstratiesporten worden ook overwogen.

De voorzitter van het Europees Paralympisch Comité, Raymon Blondel, zei: “Het is enorm spannend om de gastheer van de Europese Para Jeugdspelen aan te kondigen, die perfect past binnen onze algehele strategie voor een wedstrijdkalender die atleten, Nationale Paralympische Comités en Internationale Federaties centraal stelt. Samen met onze partners weten we dat we een evenement kunnen leveren voor deze groepen dat aan hun doelstellingen voldoet en ook een bredere sociale impact heeft in Istanbul, Turkije, en ver daarbuiten.

''We zijn ervan overtuigd dat het Turkije NPC volgend jaar een werkelijk transformerende Spelen kan leveren, waarvan we hopen dat de voordelen verder reiken dan ooit tevoren.''

Raymon Blondel

"De EPYG gaan over het geven van para atleten van 12-23 jaar de kans om samen te komen met hun leeftijdsgenoten, en om te groeien en zich te ontwikkelen als concurrenten en persoonlijk. Ze gaan over het bieden van ondersteuning aan sport- en NPC-jeugdprogramma's op een manier die echt voor hen werkt. En gaststeden en -landen kunnen capaciteiten opbouwen en ervaring opdoen op vele gebieden zoals toegankelijkheid, organisatorische capaciteit en maatschappelijke betrokkenheid.

"We zijn ervan overtuigd dat het Turkije NPC volgend jaar een werkelijk transformerende Spelen kan leveren, waarvan we hopen dat de voordelen verder reiken dan ooit tevoren."

De voorzitter van Turkije NPC merkte op: “We zijn trots om gastheer te zijn van de Europese Para Jeugdspelen 2025. Dit prestigieuze evenement is een belangrijke mijlpaal om mensen met een handicap aan te moedigen deel te nemen aan Parasporten. We nodigen alle lidstaten van het Europees Paralympisch Comité uit naar Istanbul voor een onvergetelijke ervaring, waarbij we het ongelooflijke potentieel van onze jonge Para atleten laten zien. We geloven dat de EPYG 2025 een geweldige referentie zal zijn voor de evenementen van andere Paralympische organisaties waarvoor we kandidaat zijn of zullen zijn.”

De data en het programma voor de EPYG 2025 zullen in de komende maanden worden bevestigd.

Het Europees Paralympisch Comité heeft het concept en het biedproces voor de EPYG in 2023 herzien en opnieuw gelanceerd na succesvolle edities in Pajulahti, Finland; Genua, Italië; Varaždin, Kroatië; en Brno, Tsjechië, sinds 2011.

Dit omvat een grotere focus op educatie en aanvullende activiteiten voor Para atleten die zowel hun persoonlijke als carrièreontwikkeling in verschillende gebieden ondersteunen. Er wordt ook meer nadruk gelegd op wat NPC's en sporten uit de EPYG willen halen, en het bredere maatschappelijke impactpotentieel van het evenement. Daarnaast werd een leveringspartner - Team TOC - aangetrokken om capaciteit en ervaring toe te voegen.

De laatste editie, gehouden in Pajulahti, Finland, in 2022, trok 415 atleten uit 28 landen aan die deelnamen aan acht sporten, evenals ongeveer 600 coaches, teamleden, classificatoren, functionarissen, vrijwilligers en ander personeel.

Met de EPYG en de Europese Para Kampioenschappen nu gevestigd - onder de bescherming van het Europees Paralympisch Comité - zal er nu een tweejaarlijks, regio-breed evenement plaatsvinden met meerdere zomersporten voor jeugd en elite Para atleten in Europa. Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor Parasport in de regio.

Wow, dat was tof!

Lees ook de andere berichten!