Shimano

Shimano Glasgow 2023

Van 3 t/m 13 augustus 2023 was de allereerste editie van de UCI Cycling World Championships. Een evenement waarbij 13 verschillende disciplines van wielersport werden georganiseerd in 1 stad, met Shimano als partner voor een aantal disciplines. 

Glasgow 5

100 days to go

In aanloop naar het ultieme WK hebben wij met Shimano een activatieprogramma opgesteld om meer aandacht te genereren rondom het merk en het event. Tijdens het 100 dagen vooraf moment was een team aanwezig in Glasgow. Hier konden dagelijkse fietsgebruikers een korte pauze nemen bij de Shimano experience om hun fiets te laten checken door een van de tech reps terwijl ze genoten van een kop koffie. Hierbij werd voornamelijk ingespeeld op wegfietsen. De gebruikers kregen hierna hun fiets mee in top conditie en soms nog tips en tricks voor een nog betere fietservaring.

50 days to go

Met nog 50 dagen te gaan op de teller vertrok het team richting Glentress. Een park in Schotland dat bekend staat om zijn mountainbikeroutes. Ook hier waren de tech reps aanwezig om mountainbikers te voorzien van een goede check van hun fiets en te laten genieten van een kop warme koffie. 

Glasgow 1
Glasgow 3
Glasgow 8
Glasgow 7

Partner tijdens het WK

Tijdens het ultieme WK in Glasgow was Shimano de gehele periode aanwezig als partner. Daarnaast ondersteunden wij in de merkactivaties die rondom het event werden georganiseerd. Zo konden bezoekers ervaren hoe het is om op een Shimano fiets virtueel tussen de wielrenners mee te rijden in het WK Road. Daarnaast konden bezoekers tips en tricks vergaren van het aanwezige team rondom de nieuwste Shimano assets. 

Glasgow 9
Glasgow 6