Red Bull

Red Bull Stalen Ros 2023

33
teams
1
Bel
27
natte pakken
Op zaterdag 30 september vond de allereerste editie van Red Bull Stalen Ros plaats in de prinssessegracht in Den Haag. Hier gingen 33 teams met elkaar de strijd aan voor de snelste tijd én voor meest unieke creatie van hun Stalen Ros. Tijdens het event werden tv registraties gemaakt, op zondag 8 oktober werd het event uitgezonden op SBS 6. 

Dit hadden we niet gekund zonder

Waanzin

Dit jaar werd voor het eerst de Red Bull Stalen Ros georganiseerd. Een knipoog naar het eeuwenoude programma Ter Land, ter zee en in de lucht van de TROS, maar nu in een nieuw en spectaculairder jasje. De track was uiteraard uitdagend, met een steile start, een brug, kasseien, een pumptrack en eindigde met de welbekende versmalling. Teams schreven zich in met een originele naam en uiteraard met hun zelf ontworpen fiets, oftewel de stalen ros.

Stalen Ros 2

Productie

Voor dit specifieke evenement is Team TOC gevraagd om de algehele productie van het event op zich te nemen. Zo werd door ons de vergunningsaanvraag ingediend en waren wij de schakel richting de vele leveranciers en partners. Daarnaast verzorgde wij de catering van zowel crew als bezoekers, de hotelovernachtingen, de plaatsing en look and feel van branding op locatie zelf, de aansturing van het safety team en nog vele andere zaken. 

Trots

We kijken met trots terug op deze mooie samenwerking met Red Bull. Nadat het event in eerste instantie een week moest worden uitgesteld vanwege extreem slecht weer hebben we met de opdrachtgever, partners en leveranciers de extra tijd gebruikt om de productie naar een nog hoger niveau te tillen. Dit resulteerde in een prachtige dag met volle tribunes en kades, enthousiaste deelnemers en een unieke TV-uitzending. 

SI202309300361
Stalen Ros 5
Stalen Ros 3
Stalen Ros 6