Red Bull

Red Bull Fierste Ljepper 2022

6
BN'ers
17,09
meter verste sprong
3
studententeams
Op zondag 10 juli keerde na 10 jaar de Red Bull Fierste Ljepper terug naar Nederland. Deze editie werd gehouden in de prachtige binnenstad van Haarlem. Gedurende de dag werd er verschillende keren gestreden om titels, zowel voor verste sprong als beste studententeam of beste BN'er team.

We couldn't have done this without

Flinke sprongen

Bij de dames werd er gesprongen met een polsstoklengte van 11,5 meter. Nadat iedereen tweemaal had gesprongen, waarvan 1x de sprong eindigde in het water, wist Demi Groothedde het goud te behalen met een sprong van 15,27 meter.

Vervolgens was het de beurt aan de mannen, die sprongen met een polsstoklengte van 14,5 meter. Hierbij werd er maar 1x gesprongen, waarbij velen niet de overkant wisten te behalen. Van de drie mannen die wél een droog pak behielden ging Rian Baas er met het goud vandoor met een sprong van 17,09 meter. 

Fierste 1

Natte pakken

Na de professionals was het de beurt aan de twee teams met BN'ers om de overkant te halen. Helaas wisten ze allen niet de overkant te behalen. De verste sprong kwam van Tim Senders met 13 meter. 

Tot slot was het tijd voor de studententeams uit Delft, Groningen en Amsterdam. Met een opgeteld aantal meters van 63,75 wist team Groningen de eerste plek te behalen, waarbij alleen wel in het water zijn beland. 

Fierste 5
Fierste 6
Fierste 4
Fierste 3
Fierste 2