ITF

ITF Wheelchair Tennis Masters 2022

1071
Gespeelde games
15
Deelnemende landen
20.000
Kijkers via livestream

Na twaalf jaar keerde de ITF Wheelchair Tennis Masters terug in Nederland. Van 30 oktober t/m 6 november was de Rusheuvel in Oss het domein voor de top van de internationale rolstoeltennis in de categorieën singles, dubbels en quads. Voor dit evenement hebben we in de beginfase advies en ondersteuning geleverd en uiteindelijk de volledige uitvoering van het evenement.

We couldn't have done this without

Groot spektakel

De gehele wereldtop van het rolstoeltennis (enkel- en dubbelspel) kreeg de kans om het tennisseizoen zeer succesvol af te sluiten en zo de wereldtitel te bemachtigen. In het omgetoverde, multifunctionele Sportcentrum de Rusheuvel werd op 5 hardcourt banen gespeeld én getraind.
In het middelpunt van deze accommodatie bevond zich het Centre Court, met plaats voor maar liefst 500 enthousiaste supporters. Welke gedurende het evenement door zo'n 2000 bezoekers werden gevuld. 

Thuiswedstrijd

Met het kantoor gevestigd in Oss was dit evenement een ware thuiswedstrijd. De Rusheuvel is een sporticoon binnen de gemeente en werd voor dit evenement omgetoverd tot een topsportlocatie. Scholieren, studenten, jongeren, ouderen, zakenlieden, omwonenden, tennisliefhebbers, dagjesmensen en inwoners van de gemeente Oss bezochten allen dit bijzondere sportevenement.

Velen verbaasden zich over het ontzettend hoge niveau van het rolstoeltennis; voor een flink aantal bezoekers een tot dan toe niet al te bekende tak van sport.

PRD21644

''Ik denk dat het een enorme boost is voor de Paralympische sport. In het bijzonder voor rolstoeltennis.''

Connie Helder, Minister van langdurige zorg en sport, VWS

Goud voor Nederland

Het was een zeer geslaagd evenement voor de Nederlandse atleten. Bij de dames wist Diede de Groot Goud te behalen in het enkelspel én in het dubbelspel samen met Aniek van Koot. Bij de heren wisten Ruben Spaargaren & Tom Egberink een zilveren medaille binnen te halen. Tot slot een gouden podium bij de quads. Met Sam Schröder als winnaar bij de singles en samen met Niels Vink bij het quads dubbelspel.

PRD27358
PRD28102
PRD28135
PRD28616

Hoogstaand bezoek

Tijdens de ITF Wheelchair Tennis Masters mochten we een tweetal hoogstaande bezoekers ontvangen. Allereerst was Connie Helder, minister van Langdurige Zorg en Sport, aanwezig. Gedurende haar bezoek ontving zij een rondleiding over het evenemententerrein en zag hoe landgenoten Sam Schröder en Niels Vink goud behaalden in het quads dubbelspel. 

De volgende middag mochten we Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet ontvangen. De prinses zet zich al jaren in voor gehandicaptensport en paralympische sporten. Onder bezielend oog van de Prinses wist Diede de Groot de wereldtitel te behalen in het vrouwen enkelspel. Daarnaast werden er enkele paralympische medaillewinnaars gehuldigd door de prinses tijdens de Wheelchair Tennis Masters.

Sec wct hd 021 DSC3282
PRD20705

Side-events

In aanloop naar en tijdens de ITF Wheelchair Tennis Masters werden verschillende side-events georganiseerd.

Mansour Bahrami

Op donderdag- en vrijdagavond konden bezoekers genieten van een demonstratiewedstrijd tussen baltovenaar Mansour Bahrami, Sjeng Schalken en een aantal Nederlandse rolstoeltennistoppers. Hierbij werden de bezoekers getrakteerd op spectaculaire tennistrucs van de 66-jarige Bahrami en een aantal bijzonder acties van de overige tennisers.

Scholenprogramma

Om meer aandacht te creëren voor rolstoeltennis en rolstoelsporten in het algemeen hebben we een scholenprogramma opgesteld samen met Sport Expertise Centrum (SEC). De uitvoering hiervan werd door SEC gedaan in aanloop naar het evenement toe, maar ook met een clinic voor basisschoolkinderen tijdens het event. 

Kidsday

De kids day tijdens het event was gevuld met een aantal onderdelen: rolstoeltennis clinic, Uniek Esports en een kinderpersconferentie. Tijdens Uniek Esports konden basisschoolleerlingen ervaren dat het ondanks een beperking zeker mogelijk is om aan Esports te doen. De Kids day werd beeindigd met een kinderpersconferentie waarbij de leerlingen vragen konden stellen aan twee Nederlandse deelnemers en aan Eric Kersten (CEO & Founder Team TOC).

PRD28912 1
PRD28237 1
PRD28199
PRD20819
PRD21568