EFCS

European Company Sport Games 2022

15
sportlocaties
3.255
Deelnemers
21
Sporten

Van 22 t/m 26 juni stond de provincie Gelderland in het teken van het grootste bedrijfssportevenement van Europa: de European Company Sport Games. Tijdens dit breedtesportevenement gaan werknemers uit verschillende landen met elkaar de strijd aan om de beste te worden binnen hun sportdiscipline én om het best scorende land van die editie te behalen. Met 15 verschillende sportlocaties en de main hub op Papendal.

De ECSG vinden hun oorsprong in Nederland. Initiator Philips startte in 1977 met het initiatief om haar werknemers meer te laten bewegen. Precies 45 jaar later keerde het evenement terug naar Nederland.

We couldn't have done this without

Unieke editie

In tegenstelling tot alle voorgaande edities werden de ECSG 2022 door Team TOC niet georganiseerd in 1 stad maar 1 complete provincie: Gelderland. Samen met de provincie is gekeken naar de beste sportlocaties per sport, om zo de beste beleving voor de sporter te creëren. Daarbij konden deelnemers hierdoor genieten van alle mooie plekken die de provincie te bieden heeft.

De ECSG worden elke 2 jaar georganiseerd en zijn alleen gericht op werknemers. Vanuit Nederland was Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk (NLOM!) aangesloten als nationale federatie. Samen met de provincie, NLOM, gemeente Arnhem, Gemeente Apeldoorn, Achterhoek in Beweging en Gemeente Ede heeft Team TOC een unieke editie kunnen organiseren.

Complete pakket

Voor de ECSG2022 was Team TOC verantwoordelijk voor het gehele pakket; van ontwikkeling tot uitvoer. In samenspraak met haar partners heeft Team TOC het eventconcept ontwikkeld. Vanuit daar heeft TOC op consultancy basis de NLOM! gesteund in haar afspraken en meetings richting de internationale bedrijfssport federatie. Tot slot heeft Team TOC de complete uitvoer van het event voor haar rekening genomen. 

''Deelnemers vertelden mij onder de indruk te zijn van de faciliteiten op Papendal, de overige sportlocaties en de verschillende speelsteden.''

Martine Schuijer, Directeur, NLOM! Foundation

Low key netwerken

Het evenement richt zich grotendeels op breedtesport, maar heeft ook nog een ander belangrijk doel; netwerken tussen verschillende internationale bedrijven. Tijdens het evenement is er voor de deelnemers ruimte om op een relaxte manier met elkaar te netwerken en eventueel nieuwe werkrelaties aan te gaan. Een belangrijk onderdeel hiervoor was de Veluwewalk. Tijdens deze wandeling ging deelnemers met elkaar in gesprek vanuit verschillende landen en bedrijven om meer over elkaar te weten te komen.

Omgeving

Daarbij was de Veluwewalk het perfecte moment voor de provincie Gelderland om aan deelnemers te tonen wat de regio allemaal te bieden heeft. Het prachtige natuurgebied biedt een ultieme beleving en geeft deelnemers het inzicht om ook eens voor Gelderland te kiezen voor vakanties.

Z9 A6391
Y4 A6765
Y4 A3356
DJI 0388 1

Grootschalige organisatie

Met 21 sporten, 15 sportlocaties, 14 accommodatie locaties en ruim 3200 deelnemers was het een grootschalige organisatie. Dagelijks werd vervoer geregeld vanuit de accommodaties richting de main hub Papendal én de verschillende sportlocaties.

Competities

Binnen de sporten werden verschillende competities georganiseerd. Bij bijna alle sporten ging het zowel om individuele resultaten als team resultaten. Uiteindelijk werden de resultaten van alle verschillende competities opgeteld om vanuit daar te bepalen welk land er het beste had gepresteerd tijdens de ECSG. Om dit alles ook voor de deelnemers overzichtelijk te houden is er door Team TOC een applicatie ontwikkelt waarbinnen deelnemers hun speelschema's, uitslagen en overkoepelende uitslagen konden terugzien.

Sporten

De volgende sporten waren allemaal aanwezig bij de ECSG2022:

Atletiek, Badminton, Basketbal, Beach volleybal, Bowlen, Darten, Handbal, Handboogschieten, Golf, Minigolf, Oriëntering, Petanque, Tafeltennis, Tennis, Schaken, Schieten, Squash, Voetbal, Volleybal, Wielrennen, Zwemmen

Z9 A5791
Z9 A1053
Y4 A5861
Y4 A5571
Y4 A6532

Livestream met de Koning

De 2022 editie van de European Company Sport Games heeft een koninklijk tintje gekregen. Terwijl de deelnemers druk bezig waren op de verschillende sportvelden was de secretaris generaal van de EFCS, Musa Lami, in gesprek met Koning Willem-Alexander.

Op vrijdag 24 juni was de koning in Den Haag aanwezig om de vernieuwde Malietoren van VNO-NCW en MKB Nederland te heropenen. Met de NLOM! als stichting van beide en de ECSG als event was de link snel gelegd. Tijdens zijn rondleiding door de Malietoren werd de koning in de sporthal live verbonden met mr. Lami en sportster Lieke van Team NL, welke aanwezig waren op sportcentrum Valkenhuizen.

KMKS5272
QLZD9833